Setmana Internacional de l’Accés Obert. Taula rodona: Canvi climàtic, justícia climàtica i accés obert al coneixement (24 d’octubre de 2022)

Entre el 24 i el 30 d’octubre se celebra la Setmana Internacional de l’Accés Obert, amb el lema “En obert per a la justícia climàtica“. Com cada any des del 2008, el CRAI de la Universitat de Barcelona organitza i participa en diverses activitats.

Una col·laboració conjunta de la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya a la Setmana Internacional de l’Accés Obert és l’organització de la taula rodona Canvi climàtic, justícia climàtica i accés obert al coneixement, amb la participació d’Olga Alcaraz Sendra i Tomàs Molina Bosch com a ponents, d’Ignasi Labastida com a presentador i de Carme Fenoll que s’encarregarà de fer la introducció i moderar el debat.

Enguany, el Comitè Assessor de la Setmana de l’Accés Obert ha centrat el seu interès en la Justícia Climàtica entesa «com un reconeixement explícit que la crisi climàtica té efectes de gran abast, i que els seus impactes “no es distribueixen de manera equitativa o justa,…”, com assenyala l’ONU». L’objectiu d’aquesta setmana és “fomentar la connexió i la col·laboració entre el moviment pel clima i la comunitat oberta internacional” i tenir “una oportunitat per unir-se, actuar i prendre consciència sobre com l’accés obert contribueix a la justícia climàtica”.

L’acte tindrà lloc el dilluns 24 d’octubre, de 10:00 a 12:00 h, a la Sala de Graus Eduard Fontseré de la Facultat de Física, UB Campus Diagonal.

Us hi esperem!

Programa complet d’activitats organitzades per la UB

Deixa un comentari

Filed under CRAI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s