Dia Internacional de la Dona al CRAI Biblioteca de Física i Química

El 8 de març va ser declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el Dia Internacional de la Dona.  Al CRAI Biblioteca de Física i Química cada dia celebrem el 8 de març amb les tres exposicions que hem organitzat, amb l’objectiu de contribuir a donar visibilitat a les dones científiques i a la seva aportació a la ciència.

  • Científiques en la recerca de les vitamines (inauguració: 22 de desembre de 2020).  Mostra bibliogràfica centrada en la contribució científica de les dones al descobriment de les vitamines. Forma part de l’exposició Les vitamines.
  • Rosalind Franklin: una vida desxifrant estructures helicoidals (inauguració: 19 de novembre de 2021). L’exposició en commemoració del centenari del naixement de Rosalind Franklin fa un recorregut per la seva trajectòria investigadora com a cristal·lògrafa experimentada; posa èmfasi en la seva remarcable contribució a l’elucidació de les estructures del carbó, de l’ADN i del virus del mosaic del tabac.
  • Dones i Ciència (inauguració: 19 de novembre de 2021). Mostra bibliogràfica per donar a conèixer la injustícia epistèmica, és a dir la discriminació, que han patit les dones científiques al llarg de la història. Complementa l’exposició sobre Rosalind Franklin.

Amb aquestes exposicions, el CRAI Biblioteca de Física i Química vol contribuir al reconeixement que mereixen aquestes científiques i a la visualització de la seva aportació a la ciència, tan sovint oblidada o menystinguda.

Les exposicions temporals les podeu visitar a la planta 0 (hemeroteca) del CRAI Biblioteca de Física i Química en horari habitual.

Deixa un comentari

Filed under Biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s