Joies de plata inspirades en la molècula de l’ADN. Exposició al CRAI Biblioteca de Física i Química

Joies de plata inspirades en la molècula de l’ADN és el títol de la nova exposició que es presenta al CRAI Biblioteca de Física i Química on es mostra un conjunt de peces de joieria inspirades en la molècula de l’ADN, provinent d’un donatiu de la Dra. Alícia Guasch Mitjans.

La Dra. Alícia Guasch Mitjans, cristal·lògrafa de l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona del CSIC, juntament amb Míram Camarillas Marimón, dissenyadora de joies, orfebre i creadora de la firma GdeJoyas, van col·laborar en Models tangibles, un projecte el resultat del qual es va materialitzar en el creació de setze joies úniques de plata inspirades en diverses formes de l’estructura tridimensional del virus bacteriòfag Φ29.

Per portar a terme el projecte, van utilitzar programes d’ordinador de prototipatge ràpid per convertir les dades obtingudes per l’equip de la Dra. Guasch, de la cristal·lització i resolució de l’estructura del virus mitjançant cristal·lografia de raigs X, en un model sòlid reconeixible pels nostres sentits.  Les formes del model tridimensional de les diferents parts del fago van servir d’inspiració a Míram Camarillas per dissenyar i crear cadascuna de les joies que formen la col·lecció.

Joies de plata inspirades en la molècula de l’ADN és una exposició permanent que podeu visitar a la planta 0 del CRAI Biblioteca de Física i Química en l’horari habitual de la biblioteca o virtualment.  Actualment, comparteix espai amb les exposicions: ROSALIND FRANKLIN: una vida desxifrant estructures helicoidals i Les vitamines.

Deixa un comentari

Filed under Biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s