La Canadenca i la curvatura de l’espai-temps, Cent anys després. Article d’Enric Pérez Canals a Compàs d’amalgama

Us volem presentar la revista Compàs d’Amalgama, una revista de cultura contemporània d’accés obert, en línia, publicada per Edicions de la Universitat de Barcelona.  Segons els seus editors, Compàs d’Amalgama “pretén ser un mitjà de difusió transversal on es combinin gèneres i ritmes de la cultura contemporània”. Fins ara, n’han publicat quatre números; el 2019 es va publicar el primer número, el número 0.

Del número 3 de la publicació, ens interessa destacar l’article “La Canadenca i la curvatura de l’espai-temps, Cent anys després” del dr. Enric Pérez Canals sobre la visita d’Albert Einstein a Barcelona l’any 1923, convertit ja en un científic reconegut després que dues expedicions organitzades per la Royal Astronomical Society de Londres validessin les prediccions de la teoria general de la relativitat durant l’eclipsi solar de maig del 1919.

La visita d’Einstein a la seu del sindicat CNT durant la seva estada a Barcelona serveix de fil conductor d’una peça teatral breu, escrita i dirigida pel dr. Pérez Canals, titulada “Cent anys després“.  El muntatge es va representar en l’acte d’inauguració de l’exposició “100 anys del descobriment del protó: Rutherford, pare de la Física Nuclear” que va organitzar el CRAI Biblioteca de Física i Química durant el curs 2019-2020. 

L’exposició es pot visitar presencialment a l’hemeroteca del CRAI Biblioteca de Física i Química amb cita prèvia.  Us recomanem que vingueu l’abans possible perquè finalitzarà en breu.

Les exposicions virtuals del CRAI Biblioteca de Física i Química les trobareu a Exposicions virtuals. CRAI Biblioteca de Física i Química.

Més informació: entrada del bloc. Exposició 100 anys de l’eclipsi que va donar la raó a Einstein, entrada bloc. Inauguració de l’exposició «100 anys del descobriment del protó. Rutherford, pare de la Física Nuclear»

Deixa un comentari

Filed under Biblioteca, Revistes electròniques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s