Nova política de dades obertes del CERN

L’onze de desembre de 2020, el Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire (CERN) va aprovar una nova política d’accés obert per a les dades dels experiments científics fets al Gran Col·lisionador d’Hadrons (LHC).  Amb aquesta política, el CERN es compromet a fer públiques les dades científiques cinc anys després de recollides i a proporcionar el conjunt de dades complet, a la comunitat científica i al públic en general, a la finalització de la investigació en qüestió.

Les dades experimentals obtingudes al LHC sean accessibles a l’Open Data Portal, el punt d’accés a les dades que es produeixen en la recerca que es realitza al CERN.  A través d’aquest portal, també, es fa divulgació dels resultats de les diverses activitats d’investigació, incloent-hi el programari i la documentació necessaris per entendre i analitzar les dades.

Aquesta estratègia complementa la política de ciència oberta del CERN, que obliga a publicar els resultats de les seves investigacions en accés obert, i s’alinea amb l’actualització de l’Estratègia Europea de Física de Partícules.  L’objectiu és fer la recerca cientifica més reproduïble, accessible i col·laborativa.

Deixa un comentari

Filed under Portals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s