scite.ai. Una eina per avaluar la validesa de les publicacions científiques

Scite Inc., finançada, en part, per National Science Foundation i National Institutes of Health, ha desenvolupat una tecnologia anomenada scite.ai que permet avaluar la veracitat de les cites en les publicacions científiques i acadèmiques.  L’associació de Scite Inc. amb John Wiley & Sons Inc. permetrà augmentar la cobertura dels articles indexats per scite.ai i introduir les cites intel·ligents a la plataforma de Wiley.

Scite.ai, basada en l’aprenentatge profund i en una xarxa d’experts, és una eina web que analitza les cites d’una publicació científica i les classifica en cites que la publicació confirma «supporting», refuta «contradicting» o, simplement, cita «mentioning».  A aquestes cites, Scite les anomena cites intel·ligents «smart cites» perquè, a més del nombre de cites de la referència en sí, mostren el context on es confirma o refuta l’evidència citada.

L’objectiu de scite.ai és ajudar la comunitat científica i acadèmica a entendre l’ús que es fa de les cites, atesa la seva importància com a indicador de l’impacte de les publicacions científiques, i a alinear els incentius de la carrera científica personal amb una investigació de qualitat.

Scite.ai és accessible via web i funciona molt bé en combinació amb les publicacions en accés obert.  Actualment, amb scite, s’han classificat 400 milions de reivindicacions de cites de 12 milions d’articles científics que confirmen o refuten  investigacions prèvies i l’utilitzen investigadors d’una dotzena de països.

1 comentari

Filed under Eines web

One response to “scite.ai. Una eina per avaluar la validesa de les publicacions científiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s