Mostra bibliogràfica sobre la Royal Society of London a la Biblioteca de Física i Química

Fa 350 anys, el 15 de juliol de 1662, el rei Carles II concedeix la cèdula reial a la Royal Society of London, creada el 28 de novembre de 1660 a la conferència sobre astronomia impartida per Christopher Wren, a la qual assisteixen diferents intel·lectuals i científics de l’època. Aquesta cèdula constituex oficialment la Societat i li atorga el permís per a publicar.

Per aquest motiu, el CRAI Biblioteca de Física i Química us ofereix una mostra del seu fons relacionat amb aquesta societat científica, la més antiga de les  existents i considerada la creadora de la ciència moderna, per la sistematització de l’experimentació i la invenció de les publicacions científiques.

Podeu visitar la mostra a la zona d’exposicions de  l’Hemeroteca de la Biblioteca de Física i Química.

A la secció de mostres bibliogràfiques de la pàgina web del CRAI Biblioteca de Física i Química  podeu veure els pòsters i conèixer tot el contingut de la mostra titulada: 350 anys de la Royal Society of London

2 comentaris

Filed under Biblioteca, Història de la Ciència, Notícies

2 responses to “Mostra bibliogràfica sobre la Royal Society of London a la Biblioteca de Física i Química

 1. Arnau

  Jo crec que Ptolomeu i l’Almagest són previs, no? per exemple… de fet ja els mesopotamis tenien registres astronòmics.

  • Biblioteca de Física i Química

   Quan parlem de societat científica ens referim a una associació de científics, investigadors o erudits d’una rama del coneixement o de ciències en general. En aquest context diem que la Royal Society of London és la més antiga de les existents en l’actualitat. Es clar que els mesopotamis, els egipcis, Ptolomeu, Aristòtil etc són més antics, però estem parlant d’organitzacions o institucions científiques no de científics en particular o d’antigues civilitzacions.
   T’invitem a visitar la mostra a l’hemeroteca o a la nostra web per a entendre que s’exposa i que tracta aquesta exposició.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s