El CERN presenta les seves darreres dades sobre el Bosó de Higgs

El passat dimarts, 13 de desembre, els científics del CERN (Centre Europeu d’Investigació Nuclear) van  presentar les seves darreres dades dels experiments Atlas i CMS, dedicats a la cerca del Bosó de Higgs.

Les dades analitzades dels milions de col·lisions entre protons realitzades al LHC (Gran Col·lisionador d’Hadrons), indiquen que estan a  prop de confirmar l’existència d’aquesta partícula, però per ara, el que  han acotat molt és el rang de massa que pot tenir. Sembla que es podria trobar entre 116 i 130 GeV segons les dades de l’experiment Atlas i entre 115 i 127 GeV segons les de CMS.

Deixa un comentari

Filed under Física, Notícies, Organismes i Institucions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s