Premi Nobel de Química 2011

La Reial Acadèmia de les Ciències de Suècia ha atorgat el premi Nobel de Química de 2011 al científic israelià Daniel Shetchman “pel descobriment dels quasicristalls”.

Els quasicristalls són com “mosaics fascinants del món àrab reproduïts a escala dels àtoms” i mai no es repeteixen. Abans del descobriment  fet, al 1982, pel Dr.Shechtman els científics pensaven que els patrons dels àtoms dins dels cristalls es repetien.

Els quasicristalls, també anomenats quasiperiòdics, no són bons conductors de l’electricitat. A més, són extremament durs i resistents a la deformació. És per això que es fan servir per a recobriments protectors antiadherents.

Shechtman, nascut a Tel Aviv el 1941, exerceix des de 1972 a l’Institut de Tecnologia de Haifa. Avui, s’ha convertit en l’únic guanyador en solitari dels Nobel 2011 de l’àmbit científic, ja que tant el Nobel de Física com el Nobel de Medicina han estat compartits.

Amb el premi Nobel de Química finalitzen els premis Nobel de ciències  i com a la resta de premis l’entrega del premi, diplomes i medalles corresponents, tindrà lloc el proper 10 de desembre en una cerimònia a Estocolm.

Deixa un comentari

Filed under Notícies, Organismes i Institucions, Química

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s