Premi Vanguardia de la Ciència

Fernando Rey i Avelino Corma de l’Institut de Tecnologia Química de València han rebut el premi Vanguardia de la Ciència  per la seva investigació amb el mineral boggsita que permet reduir l’impacte ambiental de la industria petroquímica. Aquest premi, una iniciativa conjunta del Grup Godó i Catalunya Caixa, vol promocionar la investigació d’excel·lència premiant l’avenç científic més important realitzat a Espanya el darrer any.

 La  boggsita és un mineral, descobert als anys 90, que es troba en petites quantitats a la natura i que té propietats molt interessants per a la indústria. La seva principal característica és que conté porus de la mida de molècules i per tant es poden fer passar molècules per ells. El més important és que aquests porus son de grandàries diferents i  permeten dirigir les reaccions químiques de manera que es  guanya eficiència i  es generen menys  residus. Aquest mineral suposa un important avenç cap a la química verda.

Deixa un comentari

Filed under Notícies, Química

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s