Obituari del físic W.S.Boyle

El passat 7 de maig, va morir el Nobel de Física de 2009 Willard S. Boyle (1924-2011).

El físic W.S. Boyle va néixer el 1924 a AmHerst, Nova Escòcia. Va treballar als Laboratoris Bell i el 1969 va crear, juntament  amb George Smith, el circuit semiconductor d’imatge CCD (charged coupled device) que es va convertir en la base de la fotografia digital i va introduir el pixel. Aquest invent li va suposar la concessió del Nobel de Física de 2009, compartit amb G. Smith i Charles K.Kao.

Boyle també va ser l’inventor del primer làser utilitzat a medicina.

A la cerimònia de lliurament del Nobel, els representants de l’Acadèmia Sueca de Ciències van afirmar: “Els seus invents han canviat les nostres vides i també han proporcionar eines per a la investigació científica”

Deixa un comentari

Filed under Física, Notícies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s