Centenari del model atòmic de Rutherford

Aquest mes de maig fa justament un segle que Ernest Rutherford publicà un article, considerat històric, a la revista Philosophical Magazine de la Royal Society de Londres. En aquest treball explicava els resultats de l‘experiment realitzat pels seus col·legues de la Universitat de Manchester, Hans Geiger i Ernest Marsden i arribava a la conclusió  que tota la carga positiva de l’àtom estava concentrada a un nucli atòmic central donant lloc a l’anomenat model atòmic de Rutherford.

Si esteu interessats en aquest tema, al fascicle de maig de la  revista CERN courier : international journal of high energy physics que podeu consultar en paper a la nostra hemeroteca hi trobareu un article dedicat a Rutherford i el seu descobriment del nucli atòmic.

Deixa un comentari

Filed under Història de la Ciència, Revistes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s