Eclipsi total de sol

L’any passat, el 22 de juliol, es  produí un eclipsi total de sol que es va veure des de la Xina. Aquest any, el proper diumenge 11 de juliol, tindrà lloc un altre eclipsi total de sol i aquesta vegada es veurà  des de l’hemisferi sud. Durarà uns 5 minuts i la seva  trajectòria recorrerà  principalment  l’Oceà Pacífic. A la zona on es podrà veure només n’hi ha terra a Mangaia, l’ illa més meridional de les illes Cook i a l’illa de Pascua (Xile). Justament, des d’aquesta illa, l’expedició Shelios 2010 retransmetrà en directe  l’eclipsi igual que va fer l’any 2008 des de Sibèria i l’any passat des de la Xina.

Trobareu molta informació a la web de Shelios 2010 i  a la web de la NASA.

També, és interessant l’especial sobre l’eclipsi  “Misión Eclipse” del diari La Vanguardia.

Deixa un comentari

Filed under Astronomia, Notícies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s