L’element 112 de la taula periódica es diu Copernicium

Fa uns mesos, us informaren del reconeixement per part de la IUPAC  (Unió Internacional de Química Pura i Aplicada) de l’existència de l’element 112 i de la proposta de nom i símbol que va fer l’equip descobridor d’aquest element.

El Dr Hofmann va proposar el nom de Copernicium i el símbol Cp en honor de Nicolau Copèrnic. El passat 20 de febrer, un dia després de l’aniversari de Copèrnic, la IUPAC va anunciar al seu web el nom i símbol definitius. L’element 112 es diu Copernicium, però el seu símbol es Cn en lloc del Cp proposat, ja que aquest símbol s’havia utilitzat abans per a l’element Luteci que prèviament havia tingut el nom de Cassiopeium. També s’ha considerat que Cp podia portar a confusió amb el lligant Ciclopentadienil (Cp) o  la capacitat calorífica específica a pressió constant (Cp).

A l’edició de març de la revista Pure and Applied Chemistry , 2010, Vol. 82, No. 3, pp. pp 753-755 trobareu les recomanacions i l’anunci de la IUPAC respecte aquest element 112.

Deixa un comentari

Filed under Notícies, Organismes i Institucions, Química

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s