Novetats a l’avaluació de revistes a Scopus

La base de dades multidisciplinària Scopus us dóna la possibilitat d’avaluar les revistes utilitzant l’eina anomenada Journal  Analyzer que trobareu entrant per la pestanya Analytics.                                                                                              

Amb  Journal Analyzer podeu veure de forma gràfica, per a cadascuna de les revistes, les dades sobre les cites rebudes, els documents publicats i el % d’articles no citats per any, des de 1996 fins ara. Aquestes dades són recents ja que s’actualitzen cada dos mesos.

 Altra de les funcionalitats importants d’aquesta eina és que us permet comparar les dades de fins a 10 revistes al mateix temps. Això us pot servir per a decidir a quina revista us convé publicar i així aconseguir  la major visibilitat per al vostre treball o investigació.

Des de gener de 2010, Journal Analyzer incorpora dos nous mètrics, el SJR (SCImago Journal Rank) i el SNIP (Source Normalized Impact per Paper):

  • SJR : Mesura el prestigi de la revista. Assigna una puntuació relativa a cada revista i dóna el pes o importància de les cites rebudes pels documents tenint en compte que no totes les cites rebudes es consideren iguals. Si els articles d’una revista reben cites d’una revista considerada prestigiosa, llavors aquesta revista també passarà a considerar-se prestigiosa. En resum, el SJR analitza l’impacte i el rendiment científic de les revistes i vol ser una alternativa als productes de Thomson (Índex d’impacte). Més informació al portal de SCImago
  • SNIP:  Corregeix les diferències en la freqüència de citació dels documents de les revistes de diferents camps d’investigació. Té major valor l’impacte d’una cita a un document en aquelles àrees temàtiques on és menys probable. Més informació sobre aquest mètric

Deixa un comentari

Filed under Bases de dades, Bibliometria, Revistes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s