1609-2009: Una nova manera de mirar el cel

Poster de la mostra

Amb motiu de l’Any Internacional de l’Astronomia, el proper dijous 15 d’octubre a les 12h, s’inaugura a la Biblioteca de Física i Química la cinquena mostra del seu fons històric: “1609-2009 : Una nova manera de mirar el cel”

Aquest any el tema central és l’Astronomia, des dels descobriments de Galileu Galilei  fa 400 anys  fins l’actualitat.

La inauguració tindrà lloc a l’Aula Magna Enric Casassas de les Facultats de Física i Química amb la conferència “La Revolució galileana: Telescopis i llibres” a càrrec del Dr. Manuel Sanromà, Director de la Càtedra de Ciència i Humanisme de la Universitat Rovira i Virgili.

Durant tot el curs 2009-2010 podreu visitar la mostra de la Biblioteca de Física i Química, on hi trobareu una selecció de llibres del segle XIX i començaments del XX sobre tècniques instrumentals que van suposar el naixement de l’astronomia moderna.

També us recomanem, visiteu l’exposició que faran des del 15 d’octubre fins al 15 de novembre a la Biblioteca de Lletres. Exposen llibres d’astronomia dels segles XVI i XVII procedents de la Biblioteca de Reserva. Hi trobareu obres anteriors a Copèrnic, altres sobre el model copernicà de l’univers i una secció dedicada a Galileu Galilei.

Més informació a les Notícies del CRAI.

3 comentaris

Filed under Astronomia, Biblioteca, Notícies

3 responses to “1609-2009: Una nova manera de mirar el cel

  1. Anna

    Enhorabona! M’ha agradat molt la conferència del Dr. Sanromà i l’exposició. I gràcies pel refrigeri! Espero que aquesta iniciativa continuï amb els anys i porteu més conferenciants d’aquesta talla, per tal que podem gaudir tot aprenent.

  2. Retroenllaç: Acte d’inauguració de l’exposició sobre Astronomia « Bloc de Física i Química

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s